BSO's Mickey

Bij Mickey hebben we twee BSO: BSO Mickey Loweg en BSO Mickey de Jeugd.
BSO Mickey Loweg is gevestigd aan de Loweg. BSO Mickey de Jeugd is gevestigd bij Buurt- en Speeltuinvereniging de Jeugd aan de Anthoniusstraat 52 in Hengelo.
De afstand tussen beide locaties is ca. 500 meter.

BSO Loweg

Een BSO moet vooral leuk zijn en gezellig. Deze gezelligheid bieden wij door onze mooie ruimtes en gezellige leidsters.
Bij onze montessori-BSO Loweg is een aanbod van Creativiteit heel belangrijk. We hebben een apart atelier waar kinderen volop creatief bezig kunnen zijn. In onze yogazaal wordt gedanst, gezongen en muziek gemaakt. Af en toe krijgen kinderen een (wobbel-)yogales.

"Mijn kind wil vaak niet mee naar huis als ik hem kom ophalen. Hij is nog druk met alles en nog wat. Hij kan en mag op de BSO van Mickey allerlei dingen doen die thuis en op school niet worden geboden. Het aanbod sluit aan op zijn interesses. En thuis hoor ik vaak enthousiaste verhalen. Een BSO zielig? Volgens mij is hij zieliger als ik hem de BSO zou onthouden."
Ouder van 5-jarige kleuter.

  • Huiselijke gezelligheid: de thee (of ander drinken) staat klaar na schooltijd; samen een spel doen, voorgelezen worden, gesprekken voeren, of gewoon even niets doen. Om daarna iets leuks te bouwen, te puzzelen of in de poppenhoek of winkel te spelen.
  • Een montessori-benadering: respect – tijd – zelfstandigheid – ruimte voor eigen ideeën en inbreng van het kind.
  • Een montessori-omgeving: de omgeving is aantrekkelijk, uitnodigend en uitdagend; over elk detail in de omgeving is nagedacht door de leidster.
  • Natuur: wij willen kinderen liefde voor de natuur meegeven. Er is een groene buitenruimte om heerlijk buiten te spelen, er zijn dieren die de BSO-kinderen mogen helpen verzorgen.
  • Cultuur & creativiteit: kinderyoga, muziek maken, zang, dans, toneel, schilderen, knutselen, tekenen, bakken, koken, lezen etc.
  • Uitjes: wandelen, naar speeltuin ’t Lansink of speeltuin De Jeugd, een museum bezoeken, naar de kermis, de markt en/of de winkel. 

BSO de jeugd

Bij BSO de Jeugd staan sport, spel en beweging centraal. Kinderen kunnen zich hier na schooltijd heerlijk uitleven en vermaken in de speeltuin. Ze kunnen, als ze willen, meedoen aan de middagactiviteit op sport- en spelgebied. Deze activiteit wordt georganiseerd op het grote grasveld.
De speeltuin heeft naast de 'gewone' toestellen zoals schommels, wip-, klim- en glijtoestellen, een schelterbaan en een grote pannakooi.

Na school staat ook hier de pot thee op tafel om even bij te komen van alle indrukken op school. Er wordt iets gegeten, gekletst en verteld welke activiteit op het programma staat.
Er is een gezellige binnenomgeving waar kinderen met regen of als ze even een rustmoment willen, heerlijk kunnen spelen. Er zijn diverse materialen om te bouwen, voor de fantasie en natuurlijk kan er ook getekend of geknutseld worden, maar minder uitgebreid dan bij BSO Loweg.
Er is een knusse 'huiskamer' en een grotere ruimte.
Activiteiten die binnen zoal binnen worden gedaan zijn voorlezen en gezelschapsspelletjes.

Leidsters houden toezicht als kinderen buiten spelen en met kinderen worden duidelijke afspraken gemaakt over wat wel of niet mag.
Kinderen worden zowel buiten als binnen uitgenodigd om SAMEN verantwoordelijk te zijn voor de omgeving. We gaan met respect met elkaar om en ook met de omgeving.

Informatie voor beide BSo's

Voor wie?

Voor kinderen van 4 t/m 10 jaar bij BSO Loweg; t/m 11 jaar bij BSO de Jeugd. Meestal voor kinderen waarvan de ouders werken, maar het is ook leuk voor kinderen om leuke activiteiten te doen samen met andere kinderen.

De oudste kinderen van de basisschool maken nauwelijks gebruik van een BSO vandaar de leeftijd t/m 10 jaar.

Leiding, groepsgrootte en groepsruimten:

Op de BSO-groep staan gediplomeerde pedagogisch medewerkers (pm’ers of leid(st)ers) die ervaring hebben met deze doelgroep kinderen.
We hebben een vergunning voor maximaal 30 kinderen voor onze BSO Loweg, maar wij hanteren op dit moment een maximum van 20 kinderen.
De groepsruimtes van de BSO bevinden zich op de eerste verdieping.

Bij BSO de Jeugd hebben we een vergunning voor maximaal 20 kinderen.

Openingstijden:

Tijdens schooldagen op ma t/m do van(af) 14.00 – 18.15 uur
Tijdens schoolvakanties op ma t/m do van 7.30 – 18.15 uur

Wij bieden geen voorschoolse opvang.

Sluitingsdagen/weken:

  • De week tussen Kerst en Oud en Nieuw
  • Erkende Feestdagen
  • Dag na Hemelvaart
  • Jaarlijkse Studiedag team Mickey - in maart

Scholen en vervoer:

We hebben een nauwe samenwerking met basisschool Esrein en basisschool ExpeditieWijz. De kinderen zullen na schooltijd worden opgehaald door de leidsters van de BSO die herkenbaar zullen zijn aan hun jas. Lopend gaan de kinderen van de Esreinschool naar de Loweg. Dit is een wandeling van ca. 5 minuten.

Kosten en contracten:

BSO jaarpakket – 51 weken v.a. € 7,02 per uur

Ouders kunnen naast het jaarpakket kiezen uit andere opvangpakketten, namelijk een schoolwekenpakket, een vakantiepakket en een flexibel pakket. De prijzen kunt u bij ons opvragen. Ons tarief is inclusief drinken, fruit, een snack tussendoor en in de vakanties inclusief broodmaaltijd.

Deze website is gerealiseerd door Heutink ICT