Filmpjes

Virtuele rondleiding april 2020

Vrij spel 10 maanden oude baby

In dit 16 minuten durende filmpje is prachtig te zien hoe een baby langere tijd zelf speelt, zelf keuzes maakt, zich focust, doorzettingsvermogen laat zien, handelingen herhaalt en geniet van de ruimte en materialen die het geboden krijgt. De opvoeder is rustig, respectvol en alert op de achtergrond aanwezig zonder zich onnodig in het spel van het kind te mengen. (2014)Film vrij spel dreumesgroep (14 - 27 maanden)

Dit filmpje toont een vrij-spel-situatie van dreumesen. Je ziet in dit stukje 1 leidster die een groep van 7 kinderen begeleidt. Er liggen ook een paar jonge dreumesen in bed. De andere leidster is aan het filmen. Het is mooi te zien hoe jonge kinderen telkens actief zijn, steeds iets nieuws zien en ontdekken en hoe prettig het is om een sensitieve leidster te hebben die beschikbaar is voor de kinderen maar zich niet onnodig met het vrije spel van de kinderen bemoeit vanuit een eigen behoefte.

Film vrij spel peutergroep

In deze film zie je 2- en 3-jarige peuters tijdens het vrije spel. Ze maken zelf de keuze met wat ze op welk moment spelen, hoe lang ze met iets spelen, waar ze spelen en met wie ze spelen. Het filmpje laat zien hoe zelfstandig jonge kinderen zich kunnen bewegen als de omgeving ingericht is op hun behoeften en ontwikkeling. De leidster is op de achtergrond aanwezig en begeleidt de kinderen waar nodig. (2013)


Kort filmpje hoe kinderen van elkaar kunnen leren

Klik op deze link om het filmpje te bekijken (2013)

Filmpje Mickey 2010

Mickey heeft inmiddels een ware metamorfose ondergaan en onze werkwijze is nog veel verder verfijnd.

Deze website is gerealiseerd door Heutink ICT